Studija koja je izvedena na Univerzitetu Skrenton u Pensilvaniji, pokazala je da kokice imaju više antioksidanata od nekih vrsta voća i povrća. Pored toga, ove neodoljive grickalice sadrže i dosta vlakana.
Istraživanje je pokazalo da porcija kokica sadrži oko 300 miligrama polifenola, snažnih antioksidanasa, dok se tokom dana iz voća i povrća u organizam unese u proseku najviše 200-250 miligrama polifenola.
Ipak, važno je i koje kokice jedete. Najzdravije su svakako one iskokane na vrućem vazduhu, u posebnim aparatima. Kokice iz mikrotalasne rerne sadrže skoro dvostruko više kalorija od onih koje su pripremljene na vrelom vazduhu, a i one spremljene na ulju nisu baš preporučljive, savetuju stručnjaci.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus