Tiganji s nelepljivom oblogom su odlični za pripremanje palačinki, omleta i drugih specijaliteta. Međutim, može da se desi da tiganj izgubi prvobitni kvalitet i hrana počne da se lepi za dno tokom pripreme. To se verovatno događa jer ste napravili neku od najčešćih grešaka:

1. Zagrevate prazan tiganj

Ako grejete prazan tiganj, površina se previše zagreje i može da se ošteti.

2. Kuvate na prejakoj temperaturi

Nelepljiva površina može da se ošteti i kada hranu pripremate na previše jakoj temperaturi.

Pogledajte i Kako da napravite savršene palačinke

3. Koristite nož ili viljušku u pripremi

Čak i mala oštećenja na površini mogu značajno umanjiti kvalitet tiganja s nelepljivim premazom. Zbog toga izbegavajte da mešate hranu viljuškom ili okrećete palačinke nožem.

4. Perete grubim sunđerom

Ako koristite grublju stranu sunđera za pranje tiganja s nelepljivim dnom, možete oštetiti površinski sloj. Birajte sunđere koji su posebno namenjeni pranju ovakvog posuđa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: goodhousekeeping.com