Lekovita svojstva belog luka i nejgova fantastična aroma ponekad padnu u senku neprijatnog zadaha koji ostaje nakon ukusnog obroka. Srećom, određene namirnice sadrže materije koje neutrališu nezgodnog pratioca jela sa belim lukom.
Polifenoli, koji se nalaze u biljkama, mogu biti ključni u efikasnom suzbijanju zadaha od belog luka. Ova jedinjenja deluju kao antioksidanti i razbijaju sulfide koji daju oštar miris belog luka.1
Prvih pet namirnica sa liste sadrže polifenole, a efikasnost mleka dolazi iz kombinacije vode i masti koji ispiraju ostatke belog luka u ustima.
Evo koje namirnice su uspešni borci neprijatnog zadaha:
1. Jabuka
2. Spanać
3. Bosiljak
4. Peršun
5. Zeleni čaj
6. Mleko (punomasno ima veću efikasnost)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom