Ukusom ova poslastica neodoljivo podseća na Rafaelo kuglice…
Sastojci
5 dl hladnog mleka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca
Za posipanje:
– malo seckanih nesoljenih pistaća ili seckanih pečenih lešnika i malo kokosa.
Pogledajte i Bombice od banane i kokosa
U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri mešajući. Kad provri dodajte maslac i mešajte da se otopi.
Sklonite, i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl). Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.
Pospite sa sitno seckanim nesoljenim pistaćima ili sa sitno seckanim pečenim lešnicima i sa malo kokosa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: magazin.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus