Podignite pripremu običnog prženog mesa na viši nivo tako što ćete iskoristi ulje u kojem ste pržili meso i napraviti savršen sos.
Ispržite željeno meso u tiganju. Kada je meso gotova, izvadite ga i odložite na tanjir. Ako u tiganju nije ostalo ulja, dodajte sasvim malo, a zatim stavite i iseckan crni luk i pržite kratko. Pred kraj prženja dodajte i sitno iseckan beli luk.
Pogeldajte i Marinada za piletinu ili govedinu
Postepeno dodajte malo vina i bujona po želji. Varjačom sve lepo mešajte, smanjite temperaturu i kuvajte dok se sos ne zgusne a tečnost smanji za pola. Na kraju po želji možete dodati limunov sok ili kapar. Sklonite sos s ringle i dodajte mu kašiku hladnog putera, a zatim promešajte. Kada se puter istopi, i dobijete gust sos, prelijte ga preko prženog mesa ili u njega stavite meso. Možete dodati i malo svežih začina.
Za pripremu sosa za piletinu, pored crnog luka, belog luka i vina, dodajte i majčinu dušicu i maslinovo ulje. Uz svinjsko meso odlično ide žalfija, senf i sirće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: healthdigezt.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus