Danas se ljudima savetuje kontrola unošenja soli u organizam, a u Njujorku su restorani u obavezi da jasno označe prisustvo soli u hrani.
Oko 54 odsto od 269 akademskih izveštaja korišćenih u istraživanju naučnika sa Univerziteta Kolumbija podržavaju tezu o smanjenju unosa soli. Što se tiče ostalih izveštaja, 33 odsto zaključuju da smanjenje unosa soli ne utiče drugoročno na zdavlje, a 13 podsto je neodređenih.
Pogledajte i 5 načina da spasete presoljeno jelo
"Nismo pronašli jasne dokaze da smanjenje unosa soli smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara kod ljudi s normalnim krvnim pritiskom", izjavio je jedan od autora najnovijeg izveštaja Ludovik Trinkvart.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus