Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je bogata riznica vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma, ali je korisna i za zdrave ljude.
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Da biste pripremili vitaminsku pastu po receptu akademika, neophodno je uzeti po 200 grama sledećih sastojaka:
- suvo grožđe
- suve kajsije
- smokve
- orahe
- med
- i jedan limun sa korom
Sve sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckati), dodati med, promešati i sipati u tegle. Čuvati u frižideru.
Uzimati po 1 supenu kašiku dva puta dnevno - ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka.
Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: uspesnazena.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus