Marinirajte govedinu

Mariniranjem u pivu, govedini možete dodati još jedan sloj ukusa koji će istodobno uništititi neke od loših hemikalija koje se mogu stvoriti na mesu za vreme roštiljanja. 

Operite kosu

Pomešajte pivo sa malo destilovane vode i omiljenim eteričnim uljem i imaćete tečnost koja će vašu dosadnu, ispranu kosu pretvoriti u sjajnu i hidratantnu grivu. 

Pogledajte i 7 neverovatnih namena piva

Kontrolišite štetočine u vrtu

Ostavite blizu bilja pivo u niskom posuđu, i imate organski način trovanja štetočina koje će biti dobar plen pticama. 

Ispolirajte činije

Neka se dobro namoče u pivu, a zatim ih izribajte i biće kao nove. 

Koristite ga za spavanje

Ali ne na način da se napijete i zaspite. Umesto toga operite jastučnice u vodi u koju ste pre toga dodali malo piva, i pustite da vas miris omami u svet snova. 

Pogledajte i 10 najpopularnijih piva na svetu

Ublažite bolne mišiće

Ako imate pivo u limenci, zamrznite ga i iskoristite za hlađenje upaljenih mišića. 

Okupajte se

Pomešajte omiljeno pivo sa sapunom na bazi maslinovog ulja, i nastavite s kupanjem. Što duže ostanete u kadi, to će vam posle biti mekša i nežnija koža. 

Ispecite hleb

Pivo i hleb kao da su stvoreni jedno za drugo. Imaju iste osnovne sastojke, a gljivice iz piva pomoći će u dizanju hleba. Iako će alkohol, nažalost, ispariti, moći ćete da osetite njegov ukus u tragovima. 

Pogledajte i Pivo vam može pomoći da smršate

Osvežite travnjak

Malo pošpricajte pivo po travnjaku jer će fermentirani šećer pripomoći rastu, a kiselina će ubiti sve loše što bi moglo da raste na travi. 

Opustite prečvrsto pričvršćene šrafove

Mehurići iz piva će ukloniti rđu s metala. Polijte ga s pivom i nakon što se neko vreme bude namakalo, iznenadićete se kako se lako odvija. 

Očistite nakit

Kao i činije, i nakit možete natopiti u pivu kako bi mu vratili onaj stari sjaj. 

Pogledajte i 8 blagodeti piva

Rešite se mrlja

Ako vam na tepih tokom večeri kapne crno vino, samo preko mrlje polijte pivo i počnite s čišćenjem. Jedino na šta treba pripaziti jeste da nakon čišćenja iz tepiha izvučete miris piva. 

Ispecite pile na limenki piva

Ovo jelo je sjajno jer pre nego što počnete morate otpiti pola limenke. Zatim pecite na roštilju pile nataknuto naglavačke na limenci. Nakon nekog vremena piletina će biti vlažna i puna ukusa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Cafe.ba