Nije teško, ali za dobar tiramisu odvojite vreme i bitni su kvalitetni sastojci. Ako nemate domaćih jaja, savetujemo da dobijenu krem sa žumancima kuvate na pari još 5-6 minuta uz kontinuirano mešanje. Što se tiče aroma, preporučujemo amareto disarono, ali ga nemate možete staviti i malo ekstrakta vanilije. Možete staviti i rum, ali vodite rčuna jer ima jaku aromu i može dominirati u ovoj poslastici nežnog ukusa.
Evo što će vam biti potebno:
crna kafa (espresso)
3 žumanceta
5 kašika šećera
500 g maskarpone sira
1 pakovanje piškota
kakao za posipanje
Ako imate veći pleh i radite na dva nivoa, trebaće vam dupla mera
Pogledajte i Parfe od bele čokolade sa prelivom od višanja
Žumanca izmiksajte sa šećerom u penastu smesu. Dodajte maskaropone i ponovno miksajte dok se cela smesa ne poveže. Dodajte arome (vanilije, rum ili amareto). Piškote poslažite po plehu i prelijte ih kafom. Pravilno rasporedite deo krema. Zatim ide red piškota prethodno umočenih u kafu i zatim još jednom red krema. Sve obilno pospite kakaom i stavite u frižider preko noći.
Ako želite prozračniji krem umešajte 200 ml šlaga u ceo krem (ukoliko ste koristili duplu merusastojaka).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: jutarnji.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem