1. Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni Celzijusovih. U činiji suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu. 


Sastojci:

100 g speltinog brašna 

100 g ražanog brašna 

40 g heljdinog brašna 

40 g ovsenog brašna

kašičica belog luka u prahu 

kašičica origana 

ravna kašičica morske soli 

2 kašičice praška za pecivo 

kašika belog susama 

kašika crnog susama 

kašika maslinovog ulja

240 ml kisele vode 

2. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama "razvucite" smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini. 

3. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.

Izvor: hronokuhinja.rs