1. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.


Sastojci:

4 jaja
240 g čokolade

2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i belanca. Čokoladu sitno iseckajte.

3. Čokoladu otopite na pari. Pogledajte i Kako da otopite čokoladu

4. Belanca umutite u čvrst šam. Pogledajte i Saveti za savršen šam od belanaca

5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.

6. Smesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promešajte.

7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promešajte kako belanca ne bi spala.

8. Smesu sipajte u kalup. blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.

9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.

Pogledajte i Najčešće greške u pripremi kora za tortu