1. Sve sastojke stavite u posudu za mešenje, dodajte 150 ml tople vode, pa pet minuta mesite mikserom (spiralnim nastavcima za testo), dok ne dobijete glatku masu. Prekrijte posudu čistom kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta da odstoji na toplom mestu. Stavite testo na pobrašnjenu podlogu, još jednom ga snažno premesite rukama, pa oblikujte kuglu. Premestite testo na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Prekrijte ga krpom i ostavite još 30 minuta da se diže na toplom mestu.
2. Rernu zagrejte na 40 stepeni. Oštrim nožem na testu napravite nekoliko rezova dubine 1 cm, pa ga premažite vodom. Hleb pecite na najnižoj rešetki desetak minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 220 stepeni, pa pecite još 35 minuta.
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom