1. Sve sastojke stavite u posudu za mešenje, dodajte 150 ml tople vode, pa pet minuta mesite mikserom (spiralnim nastavcima za testo), dok ne dobijete glatku masu. Prekrijte posudu čistom kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta da odstoji na toplom mestu. Stavite testo na pobrašnjenu podlogu, još jednom ga snažno premesite rukama, pa oblikujte kuglu. Premestite testo na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Prekrijte ga krpom i ostavite još 30 minuta da se diže na toplom mestu.
2. Rernu zagrejte na 40 stepeni. Oštrim nožem na testu napravite nekoliko rezova dubine 1 cm, pa ga premažite vodom. Hleb pecite na najnižoj rešetki desetak minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 220 stepeni, pa pecite još 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus