1. Breskve unakrst zaseći, pa ih nakratko potopiti u kipuću vodu. Voće staviti pod mlaz hladne vode, a zatim oguliti kožicu. Breskve prepoloviti i izvaditi koštice, a zatim plod iseći na komadiće i staviti u jednu posudu. Liker od breskve sipati preko voća. Posuti šećerom u prahu, a zatim ispasirati u blenderu. Na kraju dodati šampanjac.
2. Dobijenu masu sipati u metalnu posudu i ostaviti je u zamrzivaču oko 8 sati da se dobro ohladi.
3. Grančicu nane oprati i prosušiti trešenjem. Granitu od breskvi rasporediti kašikom za sladoled u 4 dekorativne čaše. Garnirati listićima nane.
Granita sa breskvama
Ukoliko pravite parti predlažemo da napravite nekoliko vrsta granita, biće zanimljivije...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus