1. Oprati i oljuštiti jabuke, a zatim ih iseći na kriške i poprskati limunovim sokom.
2. Od 60 g putera, 60 g šećera, jajeta, žumanaca i mleka zamesiti glatko testo. Izmešati ovsene pahuljice, gustin, brašno, prašak za pecivo, cimet i limunovu koru. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
3. Podmazati kalup (prečnika 24 cm), usuti u njega testo i poravnati ga. Odozgo poređati jabuke. Rastopiti 50 g putera, pa njime premazati jabuke. Posuti odozgo i preostali šećer, pa peći u rerni oko 35–40 minuta dok jabuke ne dobiju finu zlatnožutu boju. Izvaditi iz rerne, a zatim skinuti kalup i sačekati da se kolač sasvim ohladi.
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem