Priprema tamne korice:


Sastojci:

5 belanaca

150 g mlevenih oraha

150 g šećera

100 g čokolade

3 kašike brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Za belo testo:

5 belanaca

150 g šećera

150 g kokosa

2 kašike brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Za krem:

10 žumanaca

150 g šećera

2 pudinga od vanile,

1/2 l mleka

250 g margarina

Belance umutiti u čvrst sneg, dodati šećer, mlevene orahe, otopljenu čokoladu i brašzno pomešano sa praškom za pecivo. Ispeći biskvit.

Priprema svetle korice: 

Belance umutiti u čvrst sneg, dodati šećer, kokos, brašno pomešano s praškom za pecivo. Ispeći biskvit u istoj veličini pleha kao i prethodni na 180 stepeni C 20 minuta.

Priprema krema:

Puding skuvati u mleku sa šećerom (150 g) pa kad se prohladi izmešati sa prohlađenim margarinom. Žumanca umutiti na pari pa kad se prohlade i njih umešati u krem.

Tamnu koricu premazati kremom staviti svetlu pa i nju premazati kremom. Odozgo posuti kokosom ili umućenim šlagom.

Izvor: Kod bake u gostima