1. Pomešajte 300 g brašna, šećer, margarin, so i kvasac. Dodaje toplu vodu, mleko i jaje. Mutite mikserom na najnižoj temperaturi oko 1 minut. Pojačajte brzinu na srednju i mutite oko minut, a zatim dodajte preostalo brašno.
2. Pospite radnu površinu brašnom, pa tu izručite testo. Meiste oko 5 minuta, sve dok ne postane glatko i elastično. Otpopljenim margarinom ili puterom podmažite posudu i stavite testo u nju, a zatim tu masnu stranu okrenite ka gore. Ostavite da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.
3. Podmažite veliki okrugli pleh ili dva manja. Izručite testo na radnu površinu i isecite na pola, a svaku polovinu na 24 parčeta. Oblikujte loptice i postavljajte u pleh vrlo blizu jednu drugoj. Namažite odozgo puterom, pokrijte i ostavite na toplom mestu da odstoji oko 30 minuta.
4. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kada se zagreje, pecite 12 do 18 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu zlatno-braon boju. Po želji, pre pečenja pospite susamom ili kimom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus