1. Pomešajte 300 g brašna, šećer, margarin, so i kvasac. Dodaje toplu vodu, mleko i jaje. Mutite mikserom na najnižoj temperaturi oko 1 minut. Pojačajte brzinu na srednju i mutite oko minut, a zatim dodajte preostalo brašno.
2. Pospite radnu površinu brašnom, pa tu izručite testo. Meiste oko 5 minuta, sve dok ne postane glatko i elastično. Otpopljenim margarinom ili puterom podmažite posudu i stavite testo u nju, a zatim tu masnu stranu okrenite ka gore. Ostavite da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.
3. Podmažite veliki okrugli pleh ili dva manja. Izručite testo na radnu površinu i isecite na pola, a svaku polovinu na 24 parčeta. Oblikujte loptice i postavljajte u pleh vrlo blizu jednu drugoj. Namažite odozgo puterom, pokrijte i ostavite na toplom mestu da odstoji oko 30 minuta.
4. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kada se zagreje, pecite 12 do 18 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu zlatno-braon boju. Po želji, pre pečenja pospite susamom ili kimom.
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za posnu pitu sa jabukama i orasima
Kako da spremite pastrmku u rerni za Badnje veče
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima