1. Stavite špagete da se kuvaju u slanoj vodi. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Špagete treba da ključaju 6 minuta, zatim dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.
2. Dok se špagete i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaperima, tunjevinom, korom i sokom limuna.
3. Ocedite vodu iz špageta i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.
4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja, dok se ljubiteljima ljutih ukusa preporučuje dosta bibera, čiji se ukus odlično slaže uz ovu pastu.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno