1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače peki papirom. Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i 2 kašike vruće vode. Umešati umućena belanca, brašno i bademe. Sipati testo u četvrtasti okvir za kolače (ukoliko nemate može i u okrugli) i peći 40 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira i pustiti ga da se ohladi.
2. Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice. Ispasirati 400 g malina i izmešati sa švapskim sirom, svežim sirom, šećerom i sokom od limuna. Želatin umešati u krem. Držati dobijenu masu u frižideru oko 20 minuta, dok ne počne da se steže.
3. Umutiti slatku pavlaku, uz dodatak vanilin šećera i dodati u krem.
4. Vratiti biskvit u okvir za kolače i sipati krem. Držati u frižideru 3 sata.
5. Ostatak malina pošećeriti po ukusu poređati po torti i zaliti želatinom (prema uputstvu na kesici). Tortu izvaditi iz kalupa i seći na kocke.
Torta sa malinama
Maline su izuzetno aromatične i ovaj kolač čine posebnim. Po istom receptu možete napraviti tortu sa jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus