Kada dođe leto i toplo vreme sve manje imamo želju da stojimo pored šporeta i pripremamo komplikovane poslastice. Ovaj recept iz "Praktične žene" za čoko malina tart korpice, koje je pripremila Tara Božić, idealan je za vrele letnje dane.
Nećete upaliti šporet, dobićete ukusnu poslaticu koja se brzo pravi, a što je najbolje od svega izuzetno je zdrava.
Sastojci:
- 2 šolje malina
- 2 supene kašike čia semenki
- 2 supene kašike meda
- 2 supene kašike vruće vode
- pola šolje pečenih badema
- pola šolje ovsenih pahuljica
- 7 urmi
- 3 kašike kakao praha
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Za preliv:
- 50 g crne čokolade
Priprema:
Maline ispasirajte, pa im dodajte čia semenke, vruću vodu i med. Dobro izmešajte i sačekajte da semenke malo nabubre. Urme potopite u vruću vodu i ostavite da stoje nekih 5 minuta. U blender stavite ovsene pahuljice, bademe i kakao prah, pa sve izmiksajte par sekundi. Potom dodajte ekstrakt vanile, malo soli, mleko i urme, pa ponovo sve sameljite. Smesa treba da bude gusta i da se lako oblikuje, a ukoliko je malo suvlja dodajte još mleka. U silikonski kalup za mafine rukama formirajte korpice sa udubljenem u sredini. Svaku korpicu napunite sosom od malina, i stavite u zamrzivač na 5 minuta da se malo stegnu. Čokoladu istopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa kada se korpice stegnu ukrasite ih sa malo topljene čokolade i spremne su za jelo.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus