Ako izbegavate da pravite torte i kolače jer mislite da vam neće uspeti, ništa ne brinite. Ovaj recept za novogodišnji kolač je baš lak. Nema nikakvog kuvanja ili pečenja, samo se ređaju slojevi keksa i fila. Toliko je ukusan, a uspeva svima. Poslužite za Novu godinu, a možete i taj dan da napravite koliko je jednostavan.
- Sastojci:
- 800 ml kondenzovanog mleka
- 180 ml limunovog soka
- 250 g kolačića sa cimetom
- 1-2 kašičice cimeta
Priprema:
Umutite kondenzovano mleko sa limunovim sokom i dodajte cimet. Ohladite 5 minuta, a u kalupu dimenzija 30x15 cm, koji ste obložili providnom folijom, ređajte keks, pa fil i tako dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude fil. Pokrijte i ostavite da se ohladi 3-4 sata. Ukrasite mlevenim keksom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun