Torte sa kokosom se jedu i zimi i leti, a najpoznatija poslastica su rafaelo kuglice. Napravite i rafealo tortu sa keksom, predivnim žutim filom, koji se koristi i za princes krofne, ali i druge poznate poslastice i naravnom kokosom. Hrskavi keks će se natopiti filom i svaki zalogaj torte će se prosto topiti u ustima. 

  • Sastojci:
  • 500 g keksa 
  • 1 l mleka 
  • 1 šolja šećera 
  • 100 g kokosa 
  • 200 g putera 
  • 2 žumanceta 
  • 3 pune kašike brašna 
  • 3 pune kašike skroba 
  • 8 g vanilin šećera 

Priprema:
U 300 ml mleka dodajte šećer, brašno, skrob i vanilin šećer, kao i žumanca. Dobro sjedinite, pa dodajte u preostalih 700 ml toplog mleka i nastavite da kuvate. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte fil, pa sve sjedinite mikserom. Kalup obložite pek papirom, pa poređajte keks, pa fil i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji red je fil. Pospite kokosom i ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE