Torte sa kokosom se jedu i zimi i leti, a najpoznatija poslastica su rafaelo kuglice. Napravite i rafealo tortu sa keksom, predivnim žutim filom, koji se koristi i za princes krofne, ali i druge poznate poslastice i naravnom kokosom. Hrskavi keks će se natopiti filom i svaki zalogaj torte će se prosto topiti u ustima.
- Sastojci:
- 500 g keksa
- 1 l mleka
- 1 šolja šećera
- 100 g kokosa
- 200 g putera
- 2 žumanceta
- 3 pune kašike brašna
- 3 pune kašike skroba
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
U 300 ml mleka dodajte šećer, brašno, skrob i vanilin šećer, kao i žumanca. Dobro sjedinite, pa dodajte u preostalih 700 ml toplog mleka i nastavite da kuvate. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte fil, pa sve sjedinite mikserom. Kalup obložite pek papirom, pa poređajte keks, pa fil i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji red je fil. Pospite kokosom i ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus