Torte sa kokosom se jedu i zimi i leti, a najpoznatija poslastica su rafaelo kuglice. Napravite i rafealo tortu sa keksom, predivnim žutim filom, koji se koristi i za princes krofne, ali i druge poznate poslastice i naravnom kokosom. Hrskavi keks će se natopiti filom i svaki zalogaj torte će se prosto topiti u ustima.
- Sastojci:
- 500 g keksa
- 1 l mleka
- 1 šolja šećera
- 100 g kokosa
- 200 g putera
- 2 žumanceta
- 3 pune kašike brašna
- 3 pune kašike skroba
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
U 300 ml mleka dodajte šećer, brašno, skrob i vanilin šećer, kao i žumanca. Dobro sjedinite, pa dodajte u preostalih 700 ml toplog mleka i nastavite da kuvate. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte fil, pa sve sjedinite mikserom. Kalup obložite pek papirom, pa poređajte keks, pa fil i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji red je fil. Pospite kokosom i ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem