Ulepšajte svaku prazničnu trepzu predivnim zimskim kiflicama sa višnjama.

Domaće kiflicečesto mogu da se nađu na trepzi jer je to najbolje pecivo. Sa sirom se najčešće prave, ali slatke kiflice nisu ništa manje ukusne. Isporbajte i recept za slatko testo sa konjakom koje se puni višnjama, a na kraju se uvalja u šećer u prahu. Prave zimske kiflice koje podsećaju na sneg i hladno vreme, idealne su za praznike, a neverovatno su ukusne.
- Sastojci:
- 200 g putera
- 50 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 200 g pavlake
- 7 g suvog kvasca
- 500 g brašna
- 20 ml konjaka
- višnje (smrznute ili u konzervi)
- šećer u prahu
Priprema:
Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru. Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.