Lagani kremasti kolač koji ne mora da se peče je toliko jednostavan i ukusan da ćete poželeti da ga pravite što češće. Ukoliko volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i brzi kremasti kolač sa karamelom i čokoladom. Evo i kako da napravite kolač sa limetom!
Sastojci:
- 340 g keksa, za koru
- 40 g putera, rastopljenog
- 500 ml slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 230 g krem sira, omekšanog
- 396 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 60 ml soka od limete
- isečena 1 limeta za ukrašavanje
Recept za kremasti kolač sa limetom:
Izblendirajte keks, pa ga nakon toga pomešajte sa puterom. Kada dobro izmešate, pritisnite na donju i bočnu stranu vatrostalne posude. U velikoj činiji umutite slatku pavlaku dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, pa mutite mikserom dok smesa ne postane čvrsta.
U drugoj velikoj posudi umutite krem sir, kondenzovano mleko i sok od limete dok se ne sjedine. Smesu nakon toga pomešajte sa polovinom šlaga i kašikom rasporedite u pripremljenu koru. Preko toga razmažite preostali šlag i ukrasite sečenom limetom. Ostavite da se steže u frižideru barem 4 sata.
Pročitajte i 3 kremasta kolača koja Srbi najviše vole
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus