Sastojci:
- 25 komada suvih šljiva bez koštica
- 240 ml ruma
- 25 komada celih blanširanih badema
- 140 g crne čokolade
- 60 ml slatke pavlake za šlag
Recept za šljive punjene bademima:
Kako biste napravili ovaj desert sipajte 240 ml ruma u činiju i u nju potopite 25 komada suvih šljiva. Ostavite činiju suvih šljiva preko noći na kuhinjskom pultu da se natopi.
Ocedite rum i ostavite suve šljive da se ocede. Ubacite po jedan badem u rupu od koštice svake suve šljive. Čokoladu otopite na pari, sipajte i slatku pavlaku i mešajte dok se ne sjedine.
Svaku šljivu punjenu bademom umočite u čokoladnu glazuru. Stavite šljive prelivene čokoladom na papir za pečenje. U svaku pažljivo ubacite čačkalicu. Ostavite ih da se osuše dok se čokoladni premaz ne stegne. Pre nego što se stegne pospite ih mlevenim orasima. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ferero Roše desert u čaši.
Pročitajte kako se prave bosanske tufahije
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom