Sastojci:

  • 480 ml hladne slatke pavlake
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 120 ml soka od limuna
  • rendana korica od 2 limuna
Zašto je korisno da jedete limun?

Limun je bogat vitaminom C, koji pomaže podizanju imuniteta prirodnim putem, učestvuje u stvaranju kolagena, koji kožu održava zategnutom i daje joj mladalački izgled, ali i utiče na to da se gvožđe iz hrane uspešno apsorbuje u telu, što limun čini korisnim u borbi protiv anemije. Limun sadrži brojne fitohemikalije, uključujući polifenole, bogat je kalijumom, mineralom koji pomaže regulaciju krvnog pritiska i bolji rad srca.

Recept za domaći sladoled od limuna:

Kako biste napravili ovaj sladoled, prvo u veliku posudu stavite hladnu slatku pavlaku. Umutite dok ne postane čvrsta. Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko, koru limuna i mutite na maloj brzini dok se ne sjedini.

Dodajte zatim sok od limuna i mešajte dok se ne sjedini. Prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje i zamrznite na najmanje 6 sati ili preko noći. Izvadite iz zamrzivača 5-10 minuta pre serviranja. Odozgo po želji narendajte još limunove korice. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od kafe koji svi vole.

Pročitajte kako se pravi domaći sladoled sa oreo keksom, na štapiću

BONUS VIDEO

00:18
Recept za sladoled za decu bez šećera Izvor: Instagram/pp_polezno_pp

StvarUkusa