1. Odmrznuti voce. Zagrejati rernu na 180 stepeni.


Sastojci:

200 g smrznutog bobičastog voća
160 g maslaca
120 g šećera
kesica vanilin šećera
3 jajeta
100 g jogurta
220 g brašna
50 g gustina
kesica praška za pecivo
100 g šećera u prahu
3 kašike soka od limuna

2. Maslac umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jaja i onda jogurt. Pomešati brašno, gustin, prašak za pecivo, pa dodati u masu i izmešati. Ocediti voće od viška vode. Polovinu testa razliti po nauljenom četvrtastom dubokom plehu posutom brašnom. Odozgo rasporediti polovinu bobica, pa ostatak testa. Posuti ostatkom bobica. Peci oko 70 minuta. Izvaditi i ostaviti 20 minuta u kalupu da se hladi. Izručiti kolač iz kalupa i pustiti ga da se potpuno ohladi.

3. Pomešati šećer u prahu i sok od limuna, pa premazati kolačc glazurom. Iseći kolač i služiti.