1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili u poređajte papirne korpice.


Sastojci:

150 g šećera
250 g brašna
rendan kora i sok od jednog limuna
2 kašike maka
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
180 g kisele pavlake
2 jajeta
kašičica ekstrakta vanile
100 g putera

2. Pomešajte šećer i limunovu koru. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

3. U posebnoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, jaja, vanilu, sok od limuna i otoplje puter.

4. Pomešajte suve i vlažne sastojke i dobro promešajte. Dodajte i mak. Smesu sipajte u kalupe za mafine.

5. Pecite mafine u zagrejanoj rerni oko 20 minuta dok ne porumene. Sačekajte da se mafini ohlade oko 5 minuta, pa ih onda izvadite iz kalupa.