1. Prepolovite 14 piškota, a ostale izmrvite i pomešajte sa puterom. Dobro sjedinite piškote i puter i od toga napravite koru u kalupu za tortu s prstenom. Okolo pore đajte prepolovljene piškote.
2. Jagode operite i isecite (ostavite nekoliko celih za ukras) i stavite preko donje kore. Potopite želatin u hladnu vodu. Sir, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Dodajte amareto, ocedite želatin i umešajte ga u krem od sira. Umutite čvrsto slatku pavlaku i pomešajte je sa kremom.
3. Krem sipajte preko jagoda i tortu ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Pre služenja tortu pospite kakaom ili ukrasite jagodama.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom