1. Operite pomorandžu i probušite je. Kuvajte u kipućoj vodi oko 30 minuta dok ne omekša. Umutite celu pomorandžu u blenderu.


Sastojci:

1 pomorandža + kandirana kora za dekoraciju
100 g čokolade
3 jajeta
180 g šećera
240 ml ulja
25 g kakaoa
250 g brašna
1 1/2 kašičica praška za pecivo
malo putera za podmazivanje

Za ganaš

200 g čokolade
225 ml slatke pavlake

2. Rernu zagrejtena 180 stepeni. Podmažite okrugli kalup il istavite papir za pečenje.

3. Otopite 100 g čokolade u mikrotalasnoj rerni ili na pari. Pogledajte Kako da otopite čokoladu.

4. U posudi ulupajte jaja, dodajte šeećr i ulje. Postepeno dodajte i pire od pomorandže, a zatim i ohlađenu otopljenu čokoladu. Umešajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte i sipajte u pleh za pečenje.

5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 55 minuta.

6. Sačekajte da se ohladi oko 10 minuta, pa izvadite kolač iz pleha.

7. Ganaš: Zagrejte slatku pavlaku dok ne počne da vri pa njome prelijte čokoladu. Sačekajte dva minuta pa zatim mešajte dok se ne otopi. Ostavite ganaš da se stegne oko sat vremena.

8. Kolač prebacite na tanjir za služenje pa premažite ganašem. Dekorišite kolač kandiranom pomorandžom. Pročitajte i Kako pravi kandirano voće