1. Umutiti 6 belanaca sa 2 šoljice šećera (one srednje za kafu). Kada se to dobro umuti, dodati pola te iste šoljice ulja i 50 grama rendane čokolade za kuvanje.


Sastojci:

6 jaja

2 šoljice šećera + 6 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

pola šoljice ulja

7 kašika brašna

pola kesice praška za pecivo

125 g margarina

manji euro-blok

2. U zasebnom tanjiru pomešati 7 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Potom ih dodati gore pripremljenoj smesi.

3. Pouljiti pleh (vrlo malo) i zagrejati rernu na 250 stepeni. Sipati smesu u pleh i ubaciti u rernu. Peći na 220 stepeni oko 15-ak minuta.

4. Priprema fila: U šerpici kašikom umutiti 6 žumanaca i 6 kašika šećera. Kuvati na ringli dok se šećer ne rastopi. Mešati kašikom sve vreme da ne bi zagorelo. Skinuti sa ringle i dodati 50 grama čokolade i 125 grama margarina. Vratiti na ringlu i kuvati dok se čokolada i margarin ne rastope. Mešati sve vreme.

5. Kada je fil gotov, izvaditi koru iz rerne, pa vruću koru preliti vrućim filom. Bitno je da i kora i fil budu vrući kako bi se smese lepo sjedinile. Držati kolač u toploj prostoriji. Kada se ohladi, izrendati manji euro-blok preko (može i veći, po ukusu). Bitno je da se kolač ohladi pre stavljanja euro-bloka da se on ne bi rastopio.

Izvor: Stil