1. Rernu uključite na 180 stepeni. Pleh prečnika 20 cm pouljite i obložite folijom ili pek papirom.


Sastojci:

1/2 šolje smeđeg šećera

1 šolja brašna

1 šolja ovsenih pahulja

1/2 šolje putera, omekšalog

3/4 šolje džema po želji (preporučujemo džem od maline)

1/4 kašičice sode bikarbone

1/8 kašičice soli

2. Pomešajte smeđi šećer, brašno, sodu bikarbonu, so i ovsene pahulje. Dodajte i puter i sve dobro promešajte rukama (možete samleti i u blenderu.

3. Dve šolje ove mešavine stavite u podmazan pleh i dobro utisnite rukama. Preko smese nanesite džem, ali ne do same ivice podloge. Ostatak smese s ovsenim pahuljama pospite preko džema i blago pritisnite da uđe u džem.

4. Pecite kolač u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta dok blago ne porumeni. Sačekajte da se ispečeni kolač ohladi, pa ga poslužite.