1. Priprema kore: belanca umutiti, dodati šećer mutiti dok se šećer ne razbije. Dodati mleko, ulje, brašno, kakao. Lagano izmešati, dodati čokoladu, orahe, cimet, prašak za pecivo. Izmešati, izliti u podmazan kalup i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.


Sastojci:

Za koru (U većoj tepsiji ispeći jednu koru pa iseći na tri dela)

9 belanaca

9 kašika šećera

12 kašika brašna

9 kašika mleka

6 kašika ulja

9 kašika kakaoa

12 kašika rendane čokolade

9 kašika seckanih oraha

3 male kašičice cimeta

1 prašak za pecivo

Za fil:

9 žumanaca

200 g čokolade za kuvanje

250 g margarina za kolače

150 g šećera 

1 ravna supena kašika cimeta

2. Prirpema fila: Na pari skuvajte žumanca sa šećerom. Kada počne da se zagreva dodajte čokoladu i margarin. Mešajte i kuvajte jako dugo, sve dok se ne zgusne. Na kraju dodajte cimet.

3. Mazite kore i ukrasite po želji. Kolač čuvajte u frižideru dok se ne stegne. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru pre služenja.

Izvor: serpica.net