Sastojci:
- 160 g brašna
- 90 g ovsenih pahuljica
- 150 g meda
- 150 g kisele pavlake
- 100 g putera
- 1 jaje
- 0,5 kašičice sode bikarbone
Recept za keksiće od ovsa i kisele pavlake:
Kako biste napravili keks, puter treba unapred izvaditi iz frižidera i ostaviti da omekša. Pomešajte brašno sa sodom, a zatim prosejte. Umutite puter sa medom. Umutite jaje i mešajte mikserom dok ne postane glatko. Dodajte pavlaku i mešajte mikserom dok testo ne postane glatko.
Umešajte ovsene pahuljice. Na kraju, umešajte brašno i sodu u testo. Brzo mešajte špatulom, dok ne postane glatko. Obložite pleh papirom za pečenje. Kašikom odvajajte deo po deo smese i vlažnom rukom umesite u keksiće iste debljine, pa ređajte na pleh.
Pospite ovsenim pahuljicama odozgo za dekoraciju. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200°C, pleh stavite otprilike u sredinu, zagrevajući gornju i donju stranu. Potrebno je 10-15 minuta pečenja. Gotove keksiće stavite na rešetku i ostavite da se ohlade. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće keksiće sa kikirikijem.
Pročitajte kako se prave prolećni keksići sa pistaćima i brusnicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
