Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torta opera

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Zavodljiv spoj čokolade, kafe, badema i lešnika. Francuska poslastica koja će osvojiti vaša srca.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kora:


Sastojci:

Kora:

75 g šećera u prahu
60 g brašna (2,5 kašike)
3 jajeta
80 g mlevenog badema
3 jajeta
15 g omekšalog maslaca
15 g šećera (1 kašika)

Čokoladni fil:

200 g čokolade za kuvanje
250 ml Moja kravica kuhinjica slatka pavlaka

Sirup od kafe:

50 g šećera
3 kašike instant kave
185 ml vode

Krem fil:

70 g šećera
3 belanceta
100 gr maslaca
2 kašike kakao krema (npr. nutela)

1. Rernu zagrejati na 200 C.

2. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od belanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom.

3. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.

Čokoladni fil:

4. Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.

Sirup od kafe:

5. Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.

Fil od lešnika:

6. U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećeer ne otopi i ne zgusne.

7. Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.

Priprema torte:

8. Biskvit iseći na pravougaone trake (veličine otprilike 20x10). Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i naneti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao poslednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti