Kora:
1. Rernu zagrejati na 200 C.
2. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešati. Napraviti šam od belanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom.
3. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 5-7 minuta dok ne porumeni.
Čokoladni fil:
4. Čokoladu izlomiti na sitne komade. Pavlaku zagrejati dok ne počne da vri, pa njome preliti komade čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Sirup od kafe:
5. Zašećerenu vodu prokuvati i zatim u nju dodati instant kafu.
Fil od lešnika:
6. U manjoj posudi kuvati 3 kašike vode sa šećerom i kuvati dok se šećeer ne otopi i ne zgusne.
7. Umutiti belanca i postepeno im dodati šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodati krem i dobro promešati.
Priprema torte:
8. Biskvit iseći na pravougaone trake (veličine otprilike 20x10). Preko prvog biskvita staviti sirup od kafe i premazati polovinom krem fila. Preko staviti drugi biskvit, takođe preliti sirupom od kafe i naneti polovinu čokoladnog fila. Preko fila staviti treći biskvit natopiti kafom i naneti ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil naneti kao poslednji sloj. Staviti tortu u frižider da se dobro ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus