1. Zagrejte rernu na 160 stepeni, a okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite puterom. Izlomite čokoladu za kuvanje, stavite u šerpu i dodajte puter. Razmutite prah instant kafe u 125 ml hladne vode, pa dodajte u šerpu sa čokoladom i otopite.


Sastojci:

200 g čokolade za kuvanje
200 g putera
1 kašika praha instant kafe
170 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
200 g šećera
200 g smeđeg šećera
25 g kakaa
3 jaja
75 ml neobranog mleka
rendana čokolada za ukrašavanje

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje
285 ml slatke pavlake
2 kašike smeđeg šećera

2. U velikoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, sav šećer i kakao. Posebno umutite jaja sa mlekom, pa dodajte u mešavinu sa brašnom, pa sve pomešajte sa otopljenom čokoladnom smesom. Mešajte dok se sve ne ujednači, pa sipajte u pleh i pecite oko  sat i po vremena. Ostavite da se ohladi malo u plehu, pa izvadite i stavite na radnu površinu. Kada se ohladi, presecite tortu horizontalno tako da dobijete tri kore.

3. Napravite preliv: sitno iseckajte 200 g čokolade za kuvanje i stavite u vanglu. Slatku pavlaku stavite da provri sa 2 kašike smeđeg šećera. Pre nego što proključa, skinite sa vatre i prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a masa ne postane glatka.

4. Namažite koru tankim slojem preliva, pa poklopite drugom korom i ponovite postupak i sa drugom korom. Ostatak preliva sipajte preko treće kore i zamažite stranice torte. Ukrasite rendanom čokoladom ili šlagom po želji.