Iskoristite sezonu nektarina i kajsija i napravite kompot koji možete da pijete i na jesen.
Sastojci:
- 3 kg kajsija
- 2 veće jabuke
- 1,5 kg breskvi
- 1 kg nektarina
- 2 veće narandže
- 3 limuna
- sveža nana
- šećer voda
Priprema:
Voće dobro operite i iseckajte po želji. Zatim ređajte u prethodno sterilisane tegle, u svaku teglu dodajte dve kašike kristal šećera i nalijte hladnom vodom. Ponavljajte proces dok ima materijala. Zatim lepo zatvorene tegle stavite u rernu 90 minuta na 90°C, pa isključite i ostavite da prenoće.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi