Stari recept koji su često pravile naše bake.

Tašci su tradicionalan vojvođanski slatkiš od krompirovog testa koji se može puniti sirom, džemom ili svežim voćem. Slađa verzija nam je omiljenija jer nas podseća na knedle sa šljivama.
Sastojci:
- 600 -700 g krompira
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 400 g šljiva
- 100 g prezli
- malo šećera
- 1 vanilin šećer
- ulje
Priprema:
Krompir skuvati zajedno sa ljuskom, očistiti, pa ga izgnječiti i dodati jaje. Izmiksati da bude bez grudvica, posoliti, dodati brašno i zamesiti glatko testo.
Sto posuti brašnom pa razviti pola cm debljine testo. Seći pravougaonike, stavljati po pola šljive i saviti (stranice malo stisnuti da se zalepe). Spuštati taške u šerpu sa provrelom vodom i kuvati 6-10 minuta da budu mekani i isplivaju na površinu.
U tiganj sipati ulje, prezle, šećer i vanilin šećer i propržiti i kuvane taške. Uvaljati u prezle i služiti tople.
Izvor: Bakina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.