Tašci su tradicionalan vojvođanski slatkiš od krompirovog testa koji se može puniti sirom, džemom ili svežim voćem. Slađa verzija nam je omiljenija jer nas podseća na knedle sa šljivama.
Sastojci:
- 600 -700 g krompira
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 400 g šljiva
- 100 g prezli
- malo šećera
- 1 vanilin šećer
- ulje
Priprema:
Krompir skuvati zajedno sa ljuskom, očistiti, pa ga izgnječiti i dodati jaje. Izmiksati da bude bez grudvica, posoliti, dodati brašno i zamesiti glatko testo.
Sto posuti brašnom pa razviti pola cm debljine testo. Seći pravougaonike, stavljati po pola šljive i saviti (stranice malo stisnuti da se zalepe). Spuštati taške u šerpu sa provrelom vodom i kuvati 6-10 minuta da budu mekani i isplivaju na površinu.
U tiganj sipati ulje, prezle, šećer i vanilin šećer i propržiti i kuvane taške. Uvaljati u prezle i služiti tople.
Izvor: Bakina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus