Krempita je čuvena poslastica koja se pravi od lisntatog testa, a između ide fil od vanile. Svaka domaćica ima neki svoj recept za poznati kolač, ali sve popularnije postaju i lažne krempitezbog svoje nikad lakše pripreme. Mi predlažemo da isprobate grčku verziju koja se pravi od keksa i pudinga od vanile, a kao specijalni sastojak se dodaje kokos koji znatno poboljšava ukus. Takođe, ovu poslasticu možete da pravite i bez slatke pavlake, a onda smanjite i količinu mleka za puding na 300 ml. Umesto slojeva možete da poređate keks, fil i opet keks. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 veće pakovanje keksa (36 komada)
  • 200 ml mleka
  • Za fil:
  • 1 kesica pudinga od vanile (koji se ne kuva)
  • 600 ml hladnog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • kokos

Priprema:
Umutite puding sa mlekom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku. Keks umočite u mleko, pa poređajte u tepsiju, pospite kokosom, pa premažite filom, zatim opet poređajte keks, kokos, fil i još jedan red keksa. Na kraju sve premažite filom i bogato pospite kokosom. Ohladite u frižideru 2 sata, pa poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE