Krempita je čuvena poslastica koja se pravi od lisntatog testa, a između ide fil od vanile. Svaka domaćica ima neki svoj recept za poznati kolač, ali sve popularnije postaju i lažne krempitezbog svoje nikad lakše pripreme. Mi predlažemo da isprobate grčku verziju koja se pravi od keksa i pudinga od vanile, a kao specijalni sastojak se dodaje kokos koji znatno poboljšava ukus. Takođe, ovu poslasticu možete da pravite i bez slatke pavlake, a onda smanjite i količinu mleka za puding na 300 ml. Umesto slojeva možete da poređate keks, fil i opet keks. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 veće pakovanje keksa (36 komada)
- 200 ml mleka
- Za fil:
- 1 kesica pudinga od vanile (koji se ne kuva)
- 600 ml hladnog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- kokos
Priprema:
Umutite puding sa mlekom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku. Keks umočite u mleko, pa poređajte u tepsiju, pospite kokosom, pa premažite filom, zatim opet poređajte keks, kokos, fil i još jedan red keksa. Na kraju sve premažite filom i bogato pospite kokosom. Ohladite u frižideru 2 sata, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus