Strufoli su najstariji italijanski slatkiš koji se pravi od testa, pa se preliva medom. Možemo ih nazvati najmanjim krofnicama na svetu, a najčešće se služe za Božić, mada ih možete praviti tokom cele godine. Ono što je bitno da znate prilikom spremanja jeste da ulje ne sme da bude hladno, ali ni previše zagrejano, već toplo. 

  • Sastojci: 
  • 2 kašike neslanog putera
  • 1 pomorandža
  • 1  limun
  • 2 šolje brašna
  • 3 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Za preliv:
  • 3/4 šolje meda
  • 1 kašika soka od pomorandže

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, rendanu koru pomorandže, rendanu koru limuna,so i prašak za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte puter sobne temeperature i kratko umutite da se sastojci sjedine. Zatim dodajte jaja i vanili i nastavite da mutite dok ne dobijete glatko testo. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru oko 30 minuta. Testo podelite na 8 delova, pa tanko razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite sitne kockice i onda od njih oblikujte lotpice (treba da budu što manje). Pržite u dobro zagrejanom ulju, par minuta, pa ređajte na pleh obložen ubrusima da se dobro ocedi od masnoće. Pomešajte med i sok od pomorandže i kuvajte dok se med ne zagreje i dok ne napravite sirup. Sipajte krofnice unutra i promešajte da se lepo upiju i ostavite da se ohlade nekih 5 minuta. Pospite šarenim mrvicama. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE