Prhki i mirisni božićni kolači izgledaju kao iz bajke. U testo se dodaju začini kao što su vanila, cimet, muskatni oraščić, a na kraju se uvaljaju u prah šećer, pa izgledaju kao nežna pahulja. Dok ih budete pravili cela kuća će mirisati, a toliko su ukusni da će prva tura nestati čim izvadite pleh iz rerne. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g putera
- 4 žumanceta
- 130 g šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica mešavine začina (cimet, muskatni oraščić, đumbir, kardamom)
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sobne temeperature, šećer, vanilu i žumanca dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj posudi pomešajte brašno sa začinima, pa sipajte u smesu sa žumancima. Umesite testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte testo u dugačak i tanak valjak, pa isecite manje komade. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotove kolačiće uvaljajte u šećer u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus