Nijedan praznik ne može da se zamisli bez torti i kolača, a kako je Badnje veče u toku posta, spremite ukusne posne poslastice. Danas postoje recepti za većinu deserata i u posnoj varijanti, a ni priprema nije komplikovana. Posle ukusne posne večere, počastite se posnim čokoladnim kolačem sa mandarinama.Keks, kremasti fil, voće i na kraju čokoladna glazura su dobitna kombinacija.
- Sastojci:
- 3 mandarine
- 100 g posnog kakao keksa
- Za fil:
- 800 ml sojinog mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 1 kašika kore od limuna
- Za dekoraciju:
- 200 g posne čokolade
- listići badema
Priprema:
Sipajte 1/2 l mleka u šerpu i stavite da se kuva. U preostalom mleku rastvorite puding i šećer, dobro promešajte da ne ostanu gromuljice, pa dodajte i koru limuna. Zatim sipajte u toplo mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temperaturi. Isecite vrh tetrapaka i dobro ga operite, pa poređajte keks po dnu i ivicama. Sipajte pola smese u tetrapak, pa poređajte cele mandarine koje ste oljuštili. Zatim sipajte preostali fil. Zatvorite keksom. Stavite u frižider na 2 sata. Stavite kolač na rešetku, a nju stavite na neki tanjir. Prelijte kolač istopljenom čokoladom. Ukrasite listićima badema i stavite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem