Kuvani krompir je odličan prilog u toku posta, ali zbog svoje jednostavne pripreme, ukus je prilično običan. Sve što treba da uradite jeste da skuvate krompir i prilog je gotov, ali ako želite da mu poboljštate ukus onda isprobajte ovaj španski recept. Od ovog povrća možete da pravite salate, a neke od najpoznatijih su krompir i ruska salata. Kada se prave ove salate koristi se krompir kuvan u ljusci, a saznajte i kako lako možete da ga očistite.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 120 g posnog majoneza 
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda 
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 1 kašičica slatke dimljene paprike
  • 1 kašičica sušenog origana 
  • 1/2 kašičice mlevenog kima 
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • prstohvat ljute mlevene paprike 

Najbolji recept za kuvani krompir sa sosom: 

Krompir isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi nekih 15-20 minuta. Procedite i isperite hladnom vodom. U jednoj posudi pomešajte majonez, mleveni beli luk, senf, med, sok od limuna, maslinovo ulje, dimljenu papriku, origano, kim i crni luk u prahu. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Prelijte dobijeni sos preko ohlađenog kuvanog krompira. Pospite ljutom mlevenom paprikom. 

Pročitajte i ovo: Kako da skuvate krompir koji se ne raspada

BONUS VIDEO: 

Krompir Instagram/lara_bojanic

StvarUkusa/S.B.