Kuvani krompir je odličan prilog u toku posta, ali zbog svoje jednostavne pripreme, ukus je prilično običan. Sve što treba da uradite jeste da skuvate krompir i prilog je gotov, ali ako želite da mu poboljštate ukus onda isprobajte ovaj španski recept. Od ovog povrća možete da pravite salate, a neke od najpoznatijih su krompir i ruska salata. Kada se prave ove salate koristi se krompir kuvan u ljusci, a saznajte i kako lako možete da ga očistite.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 120 g posnog majoneza
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- prstohvat ljute mlevene paprike
Najbolji recept za kuvani krompir sa sosom:
Krompir isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi nekih 15-20 minuta. Procedite i isperite hladnom vodom. U jednoj posudi pomešajte majonez, mleveni beli luk, senf, med, sok od limuna, maslinovo ulje, dimljenu papriku, origano, kim i crni luk u prahu. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Prelijte dobijeni sos preko ohlađenog kuvanog krompira. Pospite ljutom mlevenom paprikom.
Pročitajte i ovo: Kako da skuvate krompir koji se ne raspada
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus