Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ipak, ne uspeva uvek i često može da se desi da se zrna zalepe i ne budu najukusnija. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu da poboljšaju ukus. Grci pirinač spremaju sa suvim grožđem i povrćem, a ovako ukusno jelo možete da služite i u toku posta. 

Sastojci: 

  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 šargarepe
  • 1 šolja pirinča
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 žute paprike
  • 1/2 zelene paprike 
  • 150 g suvog grožđa
  • 1 kašičica soli
  • 3 šolje vode
  • 2 kašike seckanog korijandera 

Recept za mediteranski pirinač sa povrćem: 

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli luk. Zatim dodajte sitno seckane paprike, suvo grožđe, opran pirinač, seckanu šargarepu i promešajte. Sipajte vodu i posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Pospite secknaom mirođijom i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Najjeftiniji recept za rižoto

BONUS VIDEO: 

TikTok/chef_tristan_welch Pirinač

(StvarUkusa/S.B.)