Sastojci:
- 1 kg mlevene jagnjetine
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica mlevene čili paprike
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašika rendanog belog luka
- ½ šolje sitno seckanog peršuna
- 100 g sitno seckanog crnog luka
- Malo jestivog ulja (za ruke i eventualno premazivanje roštilja)
Priprema:
Ovi aromatični ćevapi od jagnjetine, poznati kao kofta, puni su začina i mirisa Turske. Savršeno idu uz lepinju, pirinač ili svežu salatu. Jednostavna priprema, a bogat ukus – idealno za ručak ili večeru.
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso sa svim začinima, belim lukom, crnim lukom i peršunom. Rukama dobro izmesite smesu dok ne postane kompaktna i lepljiva. Pokrijte smesu i ostavite je u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi povežu.
Nauljenim rukama oblikujte duguljaste ćevape ili pljosnate šnicle, po želji. Pecite na roštilju, gril tiganju ili u rerni dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu (oko 4–5 minuta sa svake strane). Poslužite uz lepinje, jogurt sos ili svežu salatu.
Miris i ukus ovih ćevapa vratiće vas u srce Turske – a priprema je laka i kod kuće.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije