Sastojci:

  • 1 kg mlevene jagnjetine
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica mlevene čili paprike
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašika rendanog belog luka
  • ½ šolje sitno seckanog peršuna
  • 100 g sitno seckanog crnog luka
  • Malo jestivog ulja (za ruke i eventualno premazivanje roštilja)

Priprema:

Ovi aromatični ćevapi od jagnjetine, poznati kao kofta, puni su začina i mirisa Turske. Savršeno idu uz lepinju, pirinač ili svežu salatu. Jednostavna priprema, a bogat ukus – idealno za ručak ili večeru.

Savet:

Ako koristite drvene štapiće za ražnjiće, prethodno ih potopite u vodu da ne izgore tokom pečenja.

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso sa svim začinima, belim lukom, crnim lukom i peršunom. Rukama dobro izmesite smesu dok ne postane kompaktna i lepljiva. Pokrijte smesu i ostavite je u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi povežu.

Nauljenim rukama oblikujte duguljaste ćevape ili pljosnate šnicle, po želji. Pecite na roštilju, gril tiganju ili u rerni dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu (oko 4–5 minuta sa svake strane). Poslužite uz lepinje, jogurt sos ili svežu salatu.

Miris i ukus ovih ćevapa vratiće vas u srce Turske – a priprema je laka i kod kuće.

Bonus video

Kako se spremaju faširane šnicle? Izvor: Kako se spremaju faširane šnicle?