Sastojci:

  • 4 kašike ulja, podeljeno
  • 120 g prezle
  • 3 ½ kašike vode
  • 16 šampinjona
  • 1 ½ kašika limunovog soka
  • 80 g peršuna, seckanog
  • po kašičica mešavine suvih začina za svaki šampinjon
Trik da produžite svežinu šampinjonima.

Ako ste kupili veću količinu šampinjona i nećete sve odjednom da ih koristite, ubacite ih u paprinu kesu i zatvorite je. Bitno je da kesa bude papirna, jer papir upija vlagu i sprečava stvaranje sluzi.

Recept za punjene šampinjone za post na ulju:

Kako biste napravili šampinjone na ovaj način, zagrejte rernu na 176 stepeni C. Lagano nauljite pleh. Stavite prezle u činiju, dodajte vodu i promešajte da se sjedine. Ostavite na stranu.

Operite i osušite pečurke. Izvadite stabljike iz šampinjona i stavite kapice na pleh. Stabljike pečuraka sitno iseckajte i stavite u manji tiganj sa limunovim sokom i 2 kašike ulja. Sipajte preostale 2 kašike ulja u kape pečuraka, ravnomerno ih rasporedite. U svaku kapicu stavite po kašičicu mešavine suvih začina.

Stavite tiganj sa štapovima pečuraka na šporet na nisku vatru. Pleh sa pečurkama ubacite u rernu. Ostavite ih da se peku 10 minuta. Nakon toga ih izvadite i stavite na stranu, ali ne gasite rernu. U prezle dodajte stabljike šampinjona i peršun i promešajte da se sjedine. Začinite po ukusu solju i biberom.

Podeliti smesu između kapica šampinjona. Vratite ih u rernu na 20 minuta. Izvadite pečurke iz rerne, prebacite na tanjir i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i šampinjone punjene orasima.

Pročitajte i kako se prave punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel

BONUS VIDEO

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija  Izvor: PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

StvarUkusa