Sastojci:
- 4 kašike ulja, podeljeno
- 120 g prezle
- 3 ½ kašike vode
- 16 šampinjona
- 1 ½ kašika limunovog soka
- 80 g peršuna, seckanog
- po kašičica mešavine suvih začina za svaki šampinjon
Recept za punjene šampinjone za post na ulju:
Kako biste napravili šampinjone na ovaj način, zagrejte rernu na 176 stepeni C. Lagano nauljite pleh. Stavite prezle u činiju, dodajte vodu i promešajte da se sjedine. Ostavite na stranu.
Operite i osušite pečurke. Izvadite stabljike iz šampinjona i stavite kapice na pleh. Stabljike pečuraka sitno iseckajte i stavite u manji tiganj sa limunovim sokom i 2 kašike ulja. Sipajte preostale 2 kašike ulja u kape pečuraka, ravnomerno ih rasporedite. U svaku kapicu stavite po kašičicu mešavine suvih začina.
Stavite tiganj sa štapovima pečuraka na šporet na nisku vatru. Pleh sa pečurkama ubacite u rernu. Ostavite ih da se peku 10 minuta. Nakon toga ih izvadite i stavite na stranu, ali ne gasite rernu. U prezle dodajte stabljike šampinjona i peršun i promešajte da se sjedine. Začinite po ukusu solju i biberom.
Podeliti smesu između kapica šampinjona. Vratite ih u rernu na 20 minuta. Izvadite pečurke iz rerne, prebacite na tanjir i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i šampinjone punjene orasima.
Pročitajte i kako se prave punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom