Sastojci:
- 500 g oslića
- 5 komada paradajza
- 2 luka
- so i biber po ukusu
- ulje
Za marinadu:
- 1/2 limuna
- 1 čen belog luka
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike ulja
- biber i so po ukusu
Recept za zapečenog oslića sa povrćem:
Kako biste pripremili ribu, prvo očistite oslića od krljušti i iznutrica. Pripremljeni file isecite na komade i ubacite u posudu. Nakon toga pripremite marinadu. Narendajte koricu od pola limuna na sitno rende. Isecite 1 čen belog luka vrlo sitno i posolite.
Zatim iscedite 2 kašike limunovog soka. Sipajte sa 2 kašike ulja i dodajte mleveni crni biber. Sve izmešajte, pa pripremljenu ribu prelijte marinadom. Promešajte i ostavite da se marinira oko 20 minuta. Dok se riba marinira, pripremite preostale sastojke.
Isecite pet komada paradajza na kriške, kao i crveni luk. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Na dno stavite pripremljeni luk. Ravnomerno ga rasporedite po posudi. Stavite kriške paradajza na luk. Povrće posolite po ukusu i pobiberite.
Sve prelijte sa malo ulja. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20 minuta, pa izvadite iz rerne. Između paradajza stavite komade marinirane ribe i prelijte marinadom.
Vratite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite još 20 minuta. Ukrasite peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pečenu škarpinu u vinu.
Pročitajte kako se pravi skuša sa senfom iz rerne
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje