Medenjaci su starinska poslastica, a oduvek se služi za praznike.Nema ničeg lepšeg nego kada kuća miriše na cimet i med, a sa kuvanim vinom se odlično slažu. Priprema nije komplikovana, a kako bi još više dočarali praznično raspoloženje nacrtajte Rudolfa i to sa istopljenom čokoladom i bombonama. Deca će se najviše obradovati ovoj poslastici.  

  • Sastojci:
  • 150 g putera
  • 150 g meda
  • 350 g glatkog brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo cimeta 
  • Za ukrašavanje:
  • 100 g mlečene čokolade 
  • crvene bombone 


Priprema:
Pomešajte brašno i sodu, pa sipajte cimet i još neki božićni začin ako želite, a onda i rendani puter i dobro sjedinite. Onda sipajte jaja i lepo promešajte, pa dodajte med, pa umesite testo i umotajte ga u providnu foliju. Stavite u frižider na sat vremena. Uzimajte po malo smese, pa oblikujte kuglicu koju ćete spljoštiti rukama. Ređajte u pleh obložen pek papirom sa malim odstojanjem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Ne brinite ako su na vrhu malo mekani, stvrdnuće se nakon pečenja.
Za ukrašavanje: Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa nacrtajte rogove i oči kao na slici. Sipajte malo istoljepene čokolade tamo gde ćete stvatiti nos i zalepite crevenu bombonu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE