Medenjaci su starinska poslastica, a oduvek se služi za praznike.Nema ničeg lepšeg nego kada kuća miriše na cimet i med, a sa kuvanim vinom se odlično slažu. Priprema nije komplikovana, a kako bi još više dočarali praznično raspoloženje nacrtajte Rudolfa i to sa istopljenom čokoladom i bombonama. Deca će se najviše obradovati ovoj poslastici.
- Sastojci:
- 150 g putera
- 150 g meda
- 350 g glatkog brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
- Za ukrašavanje:
- 100 g mlečene čokolade
- crvene bombone
Priprema:
Pomešajte brašno i sodu, pa sipajte cimet i još neki božićni začin ako želite, a onda i rendani puter i dobro sjedinite. Onda sipajte jaja i lepo promešajte, pa dodajte med, pa umesite testo i umotajte ga u providnu foliju. Stavite u frižider na sat vremena. Uzimajte po malo smese, pa oblikujte kuglicu koju ćete spljoštiti rukama. Ređajte u pleh obložen pek papirom sa malim odstojanjem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Ne brinite ako su na vrhu malo mekani, stvrdnuće se nakon pečenja.
Za ukrašavanje: Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa nacrtajte rogove i oči kao na slici. Sipajte malo istoljepene čokolade tamo gde ćete stvatiti nos i zalepite crevenu bombonu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus