Približava se Nova godina i ako niste naručili pečenje na vreme - ne brinite. Donosimo vam recept za savršeno pečeno svinjsko meso koje će definitivno ulepšati svaku trpezu, a nije komplikovano za pripremu, jedino što vam treba malo vremena. Izaberite lep komad svinjskog vrata, marinirajte u slatko-kiselom umaku i onda pecite. Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 l vode
- 1,5 kg svinjskog vrata
- 1 kašika soja sosa
- 20 g meda
- 20 g senfa
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika mlevenog korijandera
Recept za aromatično svinjsko pečenje:
Pripremite meso i marinirajte
Svinjski vrat zasecite na par mesta nožem. U posudi pomešajte sojin sos, med, senf, mlevenu papriku, so, biber i mleveni korijander. Sve dobro sjedinite. Svinjsko meso stavite u vatrostalnu posudu, pa preko sipajte marinadu i dobro utrljajte u meso. Pokrijte preko noći i ostavite da se marinira 12 sati u frižideru.
Ispecite svinjsko pečenje
Nakon tog vremena svinjsko meso prebacite na pek papir koji ste pokvasili i lepo umotajte. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko sat i po vremena.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem