Približava se Nova godina i ako niste naručili pečenje na vreme - ne brinite. Donosimo vam recept za savršeno pečeno svinjsko meso koje će definitivno ulepšati svaku trpezu, a nije komplikovano za pripremu, jedino što vam treba malo vremena. Izaberite lep komad svinjskog vrata, marinirajte u slatko-kiselom umaku i onda pecite. Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom.

Sastojci:

  • 1 l vode 
  • 1,5 kg svinjskog vrata 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 20 g meda 
  • 20 g senfa 
  • 1 kašika mlevene paprike 
  • 1 kašika mlevenog korijandera 

Recept za aromatično svinjsko pečenje:

11:08
Korak 1

Pripremite meso i marinirajte 

Svinjski vrat zasecite na par mesta nožem. U posudi pomešajte sojin sos, med, senf, mlevenu papriku, so, biber i mleveni korijander. Sve dobro sjedinite. Svinjsko meso stavite u vatrostalnu posudu, pa preko sipajte marinadu i dobro utrljajte u meso. Pokrijte preko noći i ostavite da se marinira 12 sati u frižideru.

11:32
Korak 2

Ispecite svinjsko pečenje 

Nakon tog vremena svinjsko meso prebacite na pek papir koji ste pokvasili i lepo umotajte. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko sat i po vremena. 

Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)