Prirodno farbanje jaja je svake godine sve popularnije, a možete da koristite skoro sve, od kupusa, borovnica, začina, do hibiskusa... Boje koje se dobijaju su prelepe, a nijanse zavise od toga koliko dugo držite u tečnosti. Ako želite roze ili crvena jaja naš predlog je da ih kuvate sa cveklom.
- Sastojci:
- cvekla
- 1 kašika belog sirćeta
- jaja
Priprema:
Nekoliko komada cvekle očistite i izrendajte, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Dodajte jaja i stavite da proključa, a onda sipajte sirće. Ako želite jaču boju dodajte još par kašika sirćeta. Kuvajte još 10 minuta, pa izvadite jaja, procedite tečnost i vratite jaja. Ostavite bar 12 sati kako bi upila boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus