Predivne nijanse uskršnjih jaja dobićete ako ih ofarbate cveklom.

Prirodno farbanje jaja je svake godine sve popularnije, a možete da koristite skoro sve, od kupusa, borovnica, začina, do hibiskusa... Boje koje se dobijaju su prelepe, a nijanse zavise od toga koliko dugo držite u tečnosti. Ako želite roze ili crvena jaja naš predlog je da ih kuvate sa cveklom.
- Sastojci:
- cvekla
- 1 kašika belog sirćeta
- jaja
Priprema:
Nekoliko komada cvekle očistite i izrendajte, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Dodajte jaja i stavite da proključa, a onda sipajte sirće. Ako želite jaču boju dodajte još par kašika sirćeta. Kuvajte još 10 minuta, pa izvadite jaja, procedite tečnost i vratite jaja. Ostavite bar 12 sati kako bi upila boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.