Ako želite da vaša uskršnja trpeza izgleda fantastično, mi predlažemo da spremite tradicionalno predjelo, a to su pihtije. Ovaj put ih napravite u obliku jaja i tako ulepšajte vašu svečanu trpezu. Ukus je odličan, a priprema nije nimalo zahtevna. Kao kalup se koriste ljuske jajeta, a možete da ih napunite i povrćem po vašoj želji.
- Sastojci:
- jaja
- 1 belo meso
- 1 crvena paprika
- kukurz iz konzerve
- grašak iz konzerve
- kocka supe
Priprema:
Napravite bujon tako što ćete kocku supe rastvoriti u vreloj vodi. Na nekoliko jaja napravite rupu (ne preveliku, ali da možete da sipate sastojke) i prospite belacna i žumanca u neku posudu. Prazne ljuske prelijte vrelom vodom i ostavite da se dezinfikuju par minuta spolja i unutra. Belo meso skuvajte i sitno iseckajte, a papriku samo sitno iseckajte. Napunite ljuske jaja kukuruzom, paprikom, graškom i mesom, pa prelijte bujonom. Poređajte u karton za jaja i stavite u frižider da se stegnu. Zatim ljusku skinite i poslužite pihtije.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus