Ako želite da vaša uskršnja trpeza izgleda fantastično, mi predlažemo da spremite tradicionalno predjelo, a to su pihtije. Ovaj put ih napravite u obliku jaja i tako ulepšajte vašu svečanu trpezu. Ukus je odličan, a priprema nije nimalo zahtevna. Kao kalup se koriste ljuske jajeta, a možete da ih napunite i povrćem po vašoj želji. 

  • Sastojci: 
  • jaja
  • 1 belo meso 
  • 1 crvena paprika 
  • kukurz iz konzerve 
  • grašak iz konzerve 
  • kocka supe

Priprema:
Napravite bujon tako što ćete kocku supe rastvoriti u vreloj vodi. Na nekoliko jaja napravite rupu (ne preveliku, ali da možete da sipate sastojke) i prospite belacna i žumanca u neku posudu. Prazne ljuske prelijte vrelom vodom i ostavite da se dezinfikuju par minuta spolja i unutra. Belo meso skuvajte i sitno iseckajte, a papriku samo sitno iseckajte. Napunite ljuske jaja kukuruzom, paprikom, graškom i mesom, pa prelijte bujonom. Poređajte u karton za jaja i stavite u frižider da se stegnu. Zatim ljusku skinite i poslužite pihtije. 

Izvor: Stvar ukusa